Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah. Hargailah setiap detik dalam hidup kita..

Wednesday, November 7, 2012

TAK SENONOH BETUL

Views
                                                              Assalamualaikum.....

                                                                 Tak jawab dosa tau...
Hari ni hari rabu. Iqa seronok sangat tau kalau hari rabu.. Dalam banyak2 hari antara isnin, selasa, khamis, jumaat, sabtu dan ahad... Iqa paling suka hari rabu.. Nak tahu tak nape Iqa Obses sangat dengan hari rabu??? Nak tahu x npe??? Sebelum tu, angkat kening macam the ROCK dulu.. Hik2..

                                                                    S
                                                                    E
                                                                    B
                                                                    A
                                                                    B

                              Hari rabu adalah hari Iqa cuti.. Yeeeeaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyy.... Seronoknya cuti. Selama enam hari berhempas pulas utk berkerja kan.. Akhirnya Iqa cuti jugak kan... Hehe.. Korang ada tak rasa macam nk sekeh kepala Iqa?? Kecoh betul kan??? 

                          Hari ni Iqa pergi bank RHB kat Salak Selatan. Kad RHB Iqa ada problem. Iqa call centre dan dia ckp sebab iqa da lame tak guna kad tu. Da dekat setahun. So Iqa kena pergi RHB tukar kad baru. Actually gaji Iqa da msuk hari isnin. Tapi sebab kad tersebut bermasalah, Iqa terpksa tunggu smpai hari rabu. Alahai, baru nak makan sedap2..

                          Alhamdulillah mse pergi kat kaunter, Abang RHB tu ckap kad Iqa xda problem.. ( kalau kad rosak kena buat kad baru nak byr 20 hengget..).. Dia ckp RHb sekat kad tu sebab da lame tak guna kan. Alhamdulillah sebab sume settle tak smpai 10 minit. Ada sorang Abang RHB ni baik sgt. Dia lah tolg Iqa settle sume. Siap teman Iqa p kaunter. Dia pun peramah macam Iqa tau. Dia siap tolong daftarkan Internet utk Iqa. Kiranya macam online bank in la. 

                       So lepas nie, Iqa nak check baki ke, buat payment, or topup ke.. Boley online je. Bestnya dengan kemudahan dia. Lagipun Iqa memang berpuas hati dengan servis yang di tawarkan. Dari call centre smpai lah servis RHB..  Iqa sangat puas hatui.. Iqa bagi 6 BINTANG utk perkidmatan mereka...

Yang paling kelakar tadi Abang RHB tu ketawakan Iqa. ( ketawa Abg tu sweet sgt..).. Mule2 iqa tak tahu dia ketawakan psl apa. Masa tu Iqa nak daftarkan RHB online Iqa. Iqa msukkan pasword N security question. Iqa ingat dorang tak nampak tau. Rupanya dorang boley nampak kat screen tu. Security question Iqa Ayam Goreng. Dorang tanye lah kenpa ayam goreng. N then Iqa pun cakap la, " sy selalu teringatkan ayam goreng. lagipun, saya memang sukan makan ayam goreng KFC.. Saya memang obses dengan ayam";....

Apa lagi, dorang ketawa lah macam nak pecah perot. Pak guard pun datang. Dia ckp dalam bank tak ley ketawa. Iqa tertanye2 dalam hati.. Apa yang kelakar sgt.. Sampai dorang ketawa. Ayam goreng je kot.. Entah la.. Pelik betul.. Masa da settle sume tu Iqa terus keluar dari RHB bank tu...

Lalu kat kedai China, busuk betul bau.. Rsa nak muntah bau.. Sgt busuk. Mcam mana lah dorang boley makan kan.. Dengan berbaunya.. Masa Iqa nak ke LRT tu, tau tak apa yang Iqa nampak??? Ya Allah ya Tuhanku... Terkejot Iqa. Ada sorang lelaki India ni kencing kat longkang. Tempat AWAM pulak tu. Iqa TERpandang aksi dia. N then dia pandang Iqa. Iqa terus jalan. Takot lah.. Huhu.. Tapi Iqa tak nampak pun BENDA dia k. Dan sikit pun tak ingin nak tengok.

Merosakkan pandangan mata betul....

p/s: Lagi suka tengok pemandangan yang indah ciptaan Tuhan..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Iqa!Like Kalau Suka!

2 Gadis & Teruna Yang Sudi Komen Blog Iqa:

Ikhmal Malique said...

haha.. ayam goreng pun ayam goreng lah..huhu..

hm, mungkin org tu mengalami masalah pembuangan air kecik kot sampai tak menyempat2 pergi tandas.. hoho.

Iqa Zulaika said...

Hehe.. Npe?? Suka ayam goreng gak ke???
Em, mungkin kot. Tp rasanya ada tandas kt kdai mkn situ. Npe nk kena kencing kat tepi longkang. Kalau orang asing tgk malu je..

Copyright@Segala Yang Tercatat Adalah Hak Milik Iqa Zulaika