Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah. Hargailah setiap detik dalam hidup kita..

Wednesday, January 12, 2011

Kolej Profesional Mara Bandar Penawar

Views
                                                              
                                               Kolej Profesional Mara Bandar Penawar...
                                                      Inilah nama tempat iqa blaja tau.
                                                Kolej ini mula di buka pada tahun 2008..
                                                      kiranya masa tu ika mula2 daftar.
                                                            and kolej itu baru di buka.
                                  kat sini ada 3 course je iaitu Diploma In Integrated Logistics,
                                   Diploma In Accountancy n Preparatory Intensive Program..
                                        Untuk pengetahuan korang, ika amik course Logistics..
                                      Di sini Iqa nk tunjukkan suasana atau tempat iqa blaja..
                                                                       hope korang suke la k..  

                                                                  Asrama Perempuan..
                                    
Ini adalah asrama perempuan atau dikenali juga sbg aspuri..
Di sinilah tempat kami menginap dgn percumanya sepanjang blaja kat sini.
xpayah bayar sesen pun.
Beruntung Iqa dan kawan2 tau dapat blaja kat sini.
Bukan semua anak Melayu dapat masuk kat sini.
Iqa bangga sangat belajar di bawah pengurusan Mara.
Yang bagosnya tentang Kpm ni, dia nak tolong anak2 Melayu.
so kepada sesiapa yang bertuah tu, blaja la rajin2 k.
Jangan sia2kan harapan MARA ok..
Majulah MARA untuk negara...

KAFETERIA

Ini la tempat paling kami suka..
habis je klas, klau  mls nak balik bilik, ni la tempat lepak utama kami..
sembang2, gosip2.. cewahh..
Mak cik n pak cik cafe kat sini sume sporting tau..
yang paling sporting pak cik comel nama manjanya..
dia baik tau.
dgn  iqa kadang2 dia bagi murah.
hehehe, jgn jeleous tau kawan2.
mulut mesti ramah.. hehehe

SURAU

Sape xknl tempat ni xtau la nak ckp pe..
kt kolej iqa, setiap ari isnin, rabu, n khamis wajib tau turun surau time maghrib..
pernah dulu sampai gelapkan blok pelajar..
yela, nk suruh student turun berjemaah..
bagos la pihak kolej wat cm tu..

PERPUSTAKAAN
Besar x library kolej iqa??
mule2 menjejakkan kaki kesini, ika terpegun tau tgk library sebesar ini..
kat sekolah dulu kecik je.. kihkihkih..
Al maklumla, masa tu kolej baru di buka kan, so semua baru la.
kira beruntung la iQa n kawan2 yang rasmi masuk kolej ni dulu..

DEWAN KULIAH
Ini pula adalah dewan kuliah..
kat kolej Iqa ada dua je dewan kuliah, iaitu dewan kuliah A n B..

Iqa rasa sampai disini shaja tentang Kolej iQA..
amacam??? best xsuasana kolej Iqa??
Apa2 pun thanks kpd u all yang sudi melawat n baca kisah iqa ok..
truskan menbaca blog Iqa setiap hari..
jumpa lagi..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Iqa!Like Kalau Suka!

133 Gadis & Teruna Yang Sudi Komen Blog Iqa:

nadia athirah said...

k.iqa....
oke x study kt sini?

Anonymous said...

kak iqa..sy dpt kt sini..kos yg sme ngn kakak jugak..cmne?? best ta???

iqa zulaika said...

spnjang akaq stdy kat sini Alhamdulillah lah sgt ok... dapat elaun.. mcm2 kemudahan yg kita dpat nadia.. nadia nk blaja kat sini gak ke???

iqa zulaika said...

adik da dpt kat sini??? klas apa yerk??? mesti lah best.. mule2 je tension.. lme2 best tau blaja logistics nie

Anonymous said...

salam kak iqa.sye bkl pelajar baru dlm program dip.accountancy..sye tkot r msok si2..jauh dri pekan x??em bndr penawar ngan melaka jauh x kak..sye ni ddk melaka..

iqa zulaika said...

jauh la gk.. nk ke kota nek bas dalam 45 minit lah.. tp best lah. jauh dari kesibukan kota.. akaq xtahu lah melaka n bandar penawar jauh ke x.. akaq xpasti..

Anonymous said...

mcm mne nk keluar ke kota?mksud akk kota tinngi ke?naik bas kpm atau bas biasa?maaf kak bnyk tnye plak..

iqa zulaika said...

yup kota tinggi. klau nk ke kota tinggi naik bas biasa jelah. stiap 1 jam dia ada.. bas kpm hanya untuk aktiviti kpm je.

nurul..(^^) said...

hye akaq!Erm.. sy dpt kat sni gak..cos akaun.. na tye, bes ta? buda2 kt sni baek ta? diiktiraf MQA ta? hoho.. sbnanye byk g na tye p da lpe.. hehe..

Anonymous said...

hAI NURUL..:)

nurul..(^^) said...

hye gak anonymous.. hehehe..

SHIRNA said...

kita 1 kos..haha..

nurul..(^^) said...

ouh yeke.. hehe.. jmpe at sne ye.. hee

SHIRNA said...

ok..

SHIRNA said...

salam kak iqa..1 bilik ade bpe orng??elaun mara dpt lmbt ke cpt kak?? yuran asrama kene byr x thun berikot nye kalo budk melake??

iqa zulaika said...

sory coz akaq lambat reply.. bzy lah.. mse k0rang sem 1 nanti dapatlah elaun. xpasti cepat ke lambat.. yuran setiap sem kena bayar..

Anonymous said...

slm akak... sy pon dpt kt c2 gak.. dip.account.. taim ct klo kte na blk kg,, ade sedia bas x kt lam kpm 2???? then,, taon ke 2 kte kno move on pindah ke kpm yg sedia sume until abes study... need 2 know...

munirah bahtiar said...

salam kak iqa. sy dpt kat sni jgk :) accountancy. semua psl kpm ni sy da clear da. tp still tak clear psl bertudung. kt sni d wajibkan bertudung ke kak ? sorry sy tnye.

Anonymous said...

rmai gak bdk akaun bkk blog ni ea? hai sume bdk akaun jmpe kat kpmbp nnti ye...akk 1 bilik bpe owng?

iqa zulaika said...

adikku... kt situ ada 4 org dalam 1 bilik. ada gak yag bilik berdua. tp tu juz mpp jew. kpm memang ada bas sendiri. tp bas kpm tu klau ada aktiviti yg menyebabkan kita keluar la. contoh pljar laki gi solat jumaat ke. or ada org sakit. klau nk balik kg bas cm biasala. kita ley dok asrama smpai abis blaja la. mane ada dok kat luar. klau pasal pemakaian lak kna lah sopan. kna pakai tudung. mna ley free hair kat situ. bertudung WAJIB..

Anonymous said...

ok thankz kak...:)

Anonymous said...

dekat sini pensyarah pensyarah semua mcm mana?

Anonymous said...

kat dlm aspuri dia ade cermin x? cuz sye dpt kat sini jgak. accontancy. ohh, bsuh bju pkai tgn atau ade mesin yg kena byar tu?

era said...

kak..6t sy pn dpt bljar cni tau..kos akaun jgk..nk tye ckit..yg psl berkasut..tk fhm la..sandal tk bleh ke kak?kasut plak kne pkai yg cm ne..nk g cri kt kdai pn tk thu yg mane..

era said...

stu lg kak,kalau pekan jauh,kt dlm kolej ad kdai tk yg jual brg2 kperluan?

Anonymous said...

asslamualaikum..akak kat kpm ade leh smbung ijazah x kak?

lala said...

rse nya kat KPM tak de plak degree

iqa zulaika said...

pensyarah kat sini sume ok dan baik..
cermin dlm tandas adala..
basuh baju lak, nk pkai tgn boley.. pkai machine pun boley... rm3 je sklai basoh..
bab kasut lak, tentulah yg bertutup.. mcm yg orang pakai pergi kerja tu.. semua tempat ada jual. kalau pergi kelas, tentulah xboleh pakai selipar. kasut je yang boleh..
klau nk beli barang pape pun kat bandar penawar la.. klau nk jauh sikit pergi la kota tinggi.
kat kolej ada koperasi.. jual barang2 harian la...
kpm bandar penawar ada 2 couyrse je, diploma in integrated logistics managment and diploma in accountancy sahaja..

era said...

kak..nk tye lg ni..ummm kalau kasut tu tumit tnggi mane ea?dlm panduan kte tk bleh lbih 4cm..tp kalau tinggi mcm high heels yg org biase pkai tu tkpe k?kalau bju plak mmg tiap hr kne pkai bju krung k?n bju krung moden tu bleh pkai tk?yg body hugging tu..

era said...

bndr penawar jauh tk dri kolej kak?agak2 dlm brape minit?

era said...

oo ye stu lg kak..psl internet,kt sne mmg stiap pnjuru kolej ad line internet k?or kne pkai broadband sndiri?maaf la kak tye byk2.bkn ape,nk thu tmpt tu mcm mane..

Anonymous said...

salam kak iqa. ramai jgk org tnye kat blog akak ni yee ^^ sume curious na tahu en tmpat tu cmne. hopefully semua pertanyaan ni ta merimaskan akk lah :) akk, kat situ bole pkai shawl , selendang ke ?

iqa zulaika said...

kiter owg slalunye x pki sngat high heel nie....
slalunye pki ksut flat je yg x de high heel,,,,
tp klu nak heel yg 2 inci je...
kat sne time g klas je pki bju krung n 2 pkaian wjib n cume bju krung biase je......tp klu nak g cafe ke or pe2 aktivity pkai bju lengan pnjng jnji ttup aurat r....
suar jean d hrmkan...kolj kaq 2 lah kat bndr pnwar...kat sne mmg de internet tp trhad cume leh bkak yg ptut je tp yg lman sicial kne blog cme seten2 tmpt leh bkk mcm kat cafe...
better pkai brdbnd r....

era said...

oo..thanks kak..byk b'tye plak..cme nk thu j..

iqa zulaika said...

bertanye itukan bagus.. akaq akan jwb selagi termampu..

Anonymous said...

shawl bole pakai ke kak ?

iqa zulaika said...

xley la.. tudung bawal je bole.. so kna ikot la peraturan k

Anonymous said...

salam. kak iqa. tumpang tanye , iron boleh bwk sndiri tak ?

Anonymous said...

kak tudung boleh pkai mcm mana? selendang or tudung ekin atau yg mcm soleha tu ke or mcm mana?

iqa zulaika said...

yup, iron ley bawak..
selendang xley pakai..
TUDUNG BAWAL SAHAJA..

Anonymous said...

salam. bole cerita skit tk pergerakan harian kat sana ? dari pagi smpai mlm :DD situation dia cmne. kalau na keluar cume hari sabtu and ahad je kan ?

era said...

akak..dh kalau tk bleh pkai selendang..knp dlm gmbr akak ngn kwn2 pkai selendang ok j?umm..satu lg..kak..peraturan kt kolej ni mmg ketat k?cm ne akak bleh follow?lgpn skrg mane ad org pkai tdung bawal dh..dh tk de org beli pn..

era said...

kalau akak tk kberatan la..cte la ckit tntng jdual harian kt kolej tu..biase kelas pg pkul brpa..then ptg cm ne plak..kalau mlm ad jgk k kuliah?hri mgu lak cm ne..

iqa zulaika said...

yup.. ari sabtu n ahd je ley kuar.. hari isnin smpai khamis klas dr kol 8 smpai 4 ptg. jumaat smpai kol 12.30. xda yg menarik nk d ceritakan pun. try lah blaja kat sini dulu. sush nk crite dik...
era: yg dlm gmbr tu masa kita org pg dinner. mesti la nk pakai cantik2 an.. da last sem. pergi klas still tudung bawal. org yg xikot peraturan tu la yg pakai tudg suka hati dia. xikot peraturan.
adik budak baru. so tolg lah ikot peraturan k klau xnk kena tegor. mmg lah peraturan dia sgt ketat. so kita as students juz follow je dgn undg2 yg telah di tetapkan.
malam xda kuliah. tp depend kpada lectrur lah klau dia nk wat klas. tp klas mlm mmg best. hari minggu lak cuti lah. ley kuar p jalan2 kat mne kita suke. tp kna blik ke kolej sebelom kol 7 ah

era said...

00..thanks kak..bg akak la..best k blajr kt c2?

era said...

kn kt c2 ad 2 kos j kn..so pljr kt c2 rmai tk kak?bdk akaun dgn logistic,sape lbih byk?

iqa zulaika said...

bagi akaq best lah blaja kat sini. coz rmai kwn.. kat sini paling byk dak logistics lah.. papehal add lah akaq kat fb.. seng skit nk reply msg k

Anonymous said...

assalammualaikum..akk nk tnye..sye pelik r..akk kte dri kpm ke kota tggi 45 mnit...npe sye bkk map dy kte dkt je..x pham..kpm bndr penwar ngan bndr penawr nye jauh ke? xpham lah akk..

era said...

kak..sory..nk tye lg ckit j..akak kte certain2 part j bleh bkk internet kn..dlm bilik asrama bleh k kak?satu lg..bkn k ad 6 sem k kak?knp sem 5 dh last?sory byk tye kak,hrp2 akak tk bosan la..sy jnis yg ske tye kalau sy tk thu..

iqa zulaika said...

Salam.. tu kalau naik bas lah... kalau naaik kereta lagi cepat lah.. lagipun ada highway yg baru bukak kat situ.. kpm tu dalam kwsn bandar penawar lah.. nama pun kolej profesional mara bandar penawar.. better adik dtg sini dulu..

era: yup. asrama pompuan sush la nk dapat internet.. laman sosial kna BLOCK lah.. better adik Pakai BROADBAND lah k.. kat sini smpai sem 5 SAHAJA. tapi kalau ada repeat paper or dropped paper, smpai sem 6 lah.... akaq akan jawab slagi akaq ley jawab..

era said...

umm jd akak dh hbs bljr la kn?tk bleh la nk jmpe akak kt sne 6t..bru nk bkenalan..line hp plak kt sne ok kn kak?kalau nk msuk prepaid tu kne g bndr penawar la kn?k ad bdk2 kt c2 yg tlong jualkn k?hehe plik plak soalan..sory kak..hihi..

Anonymous said...

salam kak iqa. sorry soalan ni kelakar sikit. kena bwk gayung dengan hangers tak kak ? breeze dengan softlan ? ke ada jual kat koperasi sana ? pastu kalau na bwk comforter set boleh kan ? thnks akk :)

iqa zulaika said...

line kat sne ok.. tp klau dok kat ground floor cm prob skit ah.. nk gyot pun xbest coz line xbpe ok.. tp kalau dok tingkt atas mybe line clear...
ada gk students situ yg jual to4.. jgn wisau key..

gayung xpyh lah.. hanger tu of course la coz nk gantung baju. bwk lah byk skit.. nk pinjm.. hehe..
pelembut tu mmg ada jual.. lgpn kt kdai bndar penawar an ada.. bukn jauh pun kdai tu.. bkw lah apa yg adik nk bwk.. aslkan barang2 tu xmelanggar peraturan kolej suda k..

Anonymous said...

haha. nak pinjam yee kak ^^ tade hal punya lahh :DD oohh. ok lah kalau akk ckp cmtu. adk bru plan na bwk gayung. kihkih. akk , adk cari FB akk ta jumpe pun ? aktif lagi ke ?

Anonymous said...

kak , stiap sem brape bulan eh ? pastu stiap kali habis satu sem kene bwk barang2 balik ke ?

era said...

hey anonymous..kos akaun jgk kn?6t jmpe ye kt sne..bleh bkenalan..sye dri trgnu..tk pnah g jhor,,so tk thu cm ne,,haha..thnks kak iqa jwb soalan sy..

Anonymous said...

hyee. aah. account jugak :) dari selangor. johor ok. kena pandai sesuaikan diri lahh :D yee. jumpa kat sana nanti ^^

iqa zulaika said...

haha... mse mule2 pun akaq bwk gayung pink.. bile ingat balik klaka lak.. hehe
fb akaq ok jew.. rmai gak students baru add akaq..
setiap sem ada 6 bulan.. lepas da abis sem tu ley tinggal barang kat bilik stor.. dia ada sediakan bilik utk kita simpan barang.. yg penting tu wat balik ah..
perh.. sronok dapat jumpa ramai kwn an.. hehe..

Anonymous said...

gayung pink ? HAHA ! sama lah kak. adk baru je na bwk gayung and baldi adk kat umah ni:DD ohh , bilik stor tu mcm pantry ke ? bole simpan beg besar2 kat situ lah ? kalau stay kat asrama utk 5 sem bilik tetap sama ke atau tuka2 each sem ?

era said...

umm kak..kalau kite nk satu bilik dgn kwn kite,mle2 dftr tu bleh mtk k?or kne dftr sme2 bru bleh bilik yg sme?satu lg kak..sy keliru la yg psl kunci almari..kunci tu yg mcm mane sbnrnye?padlock k atau ape?then kalau padlock tu lubang die bsar mane?tkot sy bli yg tk pdn dgn almari tu..

era said...

satu lg kak..jgn gelak ye kak..dlm bilik ad kps k tk?hehe..

Anonymous said...

akak..em abis sem cuti bpe lame tok naik sem 2? lom msuk dh tnye cuti..haha..

Anonymous said...

sye pon akaun gak..hehe..

Anonymous said...

salam. sapa2 yang na add sy kat fb bole lah add. hee :D nirah93@yahoo.com. tak salah kan buad kwn ramai2 ? :)

Anonymous said...

assalamualaikum. kak iqa , bolej pakai jubah tak ?

Anonymous said...

assalamualaikum, k.iqa..
dkat buku pendaftaran tulis tudung corak bebas..
die salah taip ke mcm mane??

era said...

knp kak iqa dh lme tk bke blog??n tk on9 fb??bz sgt k kak??

Anonymous said...

btol 2 era..dh lme sye tggu jwpn kak iqa..

iqa zulaika said...

blik stor mcm blik stor le....blik 2 x gune tuk pe2 pon tp bile time cti sem bleh r smpan sume brg kat c2....psl blik 2 akaq x sure sngat bb kdang2 leh dok sbilik ngan mmbe tp kdang2 waden ttap kan sndiri tp yg pnting trtakluk pd syarat die r mcm mne die nak tetap kan bilik kiter nnti bb stiap sem de je planing kolej 2.....akq x sure psl mule2 msuk 2 leh dpt 1 blik ngan mmbe ke x bb mase akaq dulu bile dftar same2 bru dpt blik sme n sape cpat die dpt bilik yg kiter nAk n ngan spe kiter nak 1 blik tp skang akq x tau sngat bb planning kolej kan brubah2.....psl kunci asrama 2 just beli padlock n rantai je tuk kunci kiter punye loker....padlock x kisah beso mane pon hehehe....jngan risau bb kat bilik 2 ade kipas tp kdang2 bile mlm pnas jgk r nak tido tp yg pnting bilik die selese sngat n x mcm kolej len tau hehehe bg akaq r....1 sem de 6 bln tp kiter blajo cume 4 bln je pas 2 lg 1 bln kiter final exam pas 2 lg 1 bln kiter cuti....psl jubah 2 akaq x sure bb akaq blom prnah nmpak lg bdk pkai jubah kat c2 tp bile nak g klas x leh pkai jubah tau cume pkai bju kurung biase je....klu kat buku pndftran dah ckap tudung leh pki tdung corak bebas so bleh r kot....swie sume....akaq dah lme x on blog bb akaq mmg bz sngat tp jngan risau tau bb akaq akan reply sume cmmnt korang tau....sowie bnyak2 tau....

Anonymous said...

ok x pe akk..thank sbb bgtaua ape yg kitowng nk tau..harp kitowng x ssh kan akk..^_^

iqa zulaika said...

xsush la.. thanks coz sudi kunjg blog akaq

Anonymous said...

tq iqa for ur infomation about KPMBP expecially regarding hostel n regulation. really appreciate it. this what we call 'mengenang jasa' memberi info yg +ve..

era said...

aah..thanks kak..sbnrnye adk dh msuk tau kolej ni..mmg slesa sgt kak..btul ckp akak..tp yg tk thn ingt family..nk ngs asenye..hehe..

iqa zulaika said...

hehe.. thanks..
era: best kan kolej nie.. biase lah, mule2 je ungt family.. da jumpe kwn2 hilg lah tu.. blaja elok2 yew

era said...

ok kak..thnks ats sume mklmt yg akak bg tau..adk dh add akak kt fb..hehe..

Anonymous said...

thankzz kak iqa..mmg maklumat kak iqa bg kat kitowng tebaik r..skrng kitowng dh msuk kpm dlm semiggu lbey mmg best..cme risau je r..hehe..thankz a lot kak iqa..lol.. :)

iqa zulaika said...

sme2.. akaq harap adik blaja elok2 yew..blaja rajin2..

era said...

insyallah kak..

Anonymous said...

hmm, era? bukan ko ke kena tangkap khalwat hari tu?

era said...

haaa???what!!!mengarut..mse ble aku buat mnde mcm tuh..

Anonymous said...

awek kat sini cun cun x....aq dapat lcci

iqa zulaika said...

mestilah.. sume cantik2..

Nurul Nabila said...

slm kak iqa kami dua bradik pelajr kpmbp ni, skg kmi plajr sem 4.

iqa zulaika said...

salam..
tahniah bb dapat blaja kat situ....
amik course apa yew??? entah2 akaq knl ke..

Anonymous said...

Salam nak tanya sikit la, kenapa akak cakap nak masuk sini susah? senang tak nak dpt kolej niy?

Iqa Zulaika said...

@Anonymous

waalaikumussala.
maksud akaq, kira beruntung lah spe dapat masuk sni bab kpm ni hanye khas utk ank melayu sahaja. dia tegok gak result result. adik try la mohon. mne tau ada rezeki. dpt lah blajar kat sini k. klau apa2 nak tanye lg, tanye jela k.. akaq akan jwb setiap, pertanyaan aqiq..

Anonymous said...

salam, err nak tanya lagi kak, utk pelajar lelaki sem 1 kena botak kepala ke mcm KKTM?? kos hidup tinggi x kt johor?
duduk hostel sampai sem berapa? itu je kot hee

Iqa Zulaika said...

kat kpm ni mna kena botkkan kepala. juz rambut kena pendek dan kemas. berwarna tak boleh sama sekali. kos sara hidup tak tinggi kat johor. kat kpm tu mknn sgt murah. kat sini kita duduk samapi habis pengajian la. sampai sem 6. kalau kat kpm bandar penawar la. kalau kpm lain ada yang smapai sem 2 je duduk kat hostel. dorang kena pindah umah sewa sendiri. bertuah tau kalau adik dapat belajar kat sini. mcm2 kemudahan ada. dan sgt2 la selesa

Mahirah said...

nampak mcm best! okay tak asrama dia? saya dapat logistics :)

Iqa Zulaika said...

@Mahirah
best sgt2.. asrama dia sgt lah ok dan selesa. sume lengkap. ada perkhidmtan dobi, almari n meja sendri pun ada.

Anonymous said...

kak .
kite dapat .
em , accountancy .
03.07 ni masok .
excited la ble bce akak replai comment2 mereka .
ty kita frendd2 ea <3

Iqa Zulaika said...

@Anonymous

wah, tahniah yew. nanti blaja rajin2. kalau nk tanye pape add lah akaq kat fb. akaq akan jwb sume pertanyaan adiq k

Anonymous said...

akak best laa !
emm , kak .
tdg lain memg taleh pakai ke?
if orentasi pakai bju lgan pndek n handsock bolee tak ?
ta bnyk bju lgn pjg .
hry ptame pakai baju ala ala sport ke?

Iqa Zulaika said...

@Anonymous
janji pakaian sopan dan menutup aurat.
dulu mse zaman akaq, kena pakai tudg bawal je.
skunk xtau lah cmne..
mse pendaftaran tu pakai baju kurung k

Fathin.Nabilah said...

saya pon msok 3.7 ney . cos sama nan akak :)

Iqa Zulaika said...

@Fathin.Nabilah
yeke.. tahniah yew.. blaja rajin2 k

Mahirah said...

@Iqa Zulaika toilet dalam bilik ke dekat luar eh? sorry tanya soalan mcm ni hehehe

Iqa Zulaika said...

toilet kat luar... setiap aras ada

Anonymous said...

kak , muet kne ambek ta ?
em , assigment susaa ta ek ?

Iqa Zulaika said...

MUET tu terpulng la, nak ambik boleh. tak nak ambik pun xpew. xda pksaan. ASSINGMENT tu depend lah. ada susah. ada yg senang. sume dlm b.i lah

Anonymous said...

Kak, course logistic susah ke tak? saya dapat sama macam course akak 03.07 ni daftar. saya takut tak boleh bawak je course ni :')

Aishah said...

Logistic senang tak?

Aszmira Mohamad said...

salam , nk tnye kt kpm bandar penawar ni nanti masa nak lapor diri untuk daftar kene pakai baju kurung ke atau x kisah baju ape ? n sbtu ahad kan outing so outing pon kene pakai baju kurung ke atau x kisah baju ape2 pn ?

Aszmira Mohamad said...

salam, nk tnye ni nanti mase lapor diri untuk daftar kene pakai baju kurung ke or x kisah baju ape2 ? n sbtu ahad kn outing so nanti outing pn mesti kene pkai baju kurung ke baju x kisah ape2 pn ?

nabila cyrus said...

Woaa. Mcm best je cerita kak iqa ni. Kite pun masuk KPM 3 July nih. Course Logistic :)

Iqa Zulaika said...

@nurul..(^^)
tahniah bab dapat blaja kat situ. biasala, sume tempat ada org yang baik n ada gak yg nakal. KPM nie memg diiktiraf MQA..

Iqa Zulaika said...

@SHIRNA
Kalau kt kpm bandar penwar, 1 bilik ada 4 org. yuran kena byr tiap sem la. 1 sem ada 6 bulan..

Iqa Zulaika said...

@Anonymous
tahniah bab dpt blaja kt kpm. blaja rajinw k. blaja lah dulu k. nak tahu susah ke x. klau adik blaja rajin2 n sungguh2. InsayaAllah tuhan permudhkan urusan adik. Tak susah pun course log nie. juz ingt isi penting je

Iqa Zulaika said...

@Aishah
kalau blaja senang lah, klau tak blaja of course la sush. papehal blaja lah dulu. Lme2 kita akan rasa course ini sgt interesting

Iqa Zulaika said...

@Aszmira Mohamad
kalau nk daftar kena pakai baju kurung. Masa time akaq outing pun kna pakai baju kurung. Tak tahula undang2 skunk cmne..

Iqa Zulaika said...

@nabila cyrus
sudi2 lah baca blog akaq k.. hehe.. promote skejap.. pape pun tahniah k bab dpt blaja kat situ.. blaja rajin2..
:)

nabila cyrus said...

@Iqa Zulaika hahaa iklan sebentar. Okay thankss. Btw, course logistic nih susah tak kak? Mcm takut lahh. Takut tak boleh bawak :(

Iqa Zulaika said...

@nabila cyrus
bagi akaq la, mula2 akaq tak tahu pun pasl logistics nie. takot tak lulus la, takot ta ley bwk la. Tp pas blajar, alhamdullillah, boley bwk cours ni. yg penting stdy smart. klau ta paham tanye lah pensyarah. byk buat ulang kaji. InsyaAllah boleh bwk. tak sush sgt pun. dan course nie sgt interesting . bila da thu n blaja rasa seronok lak

Aszmira Mohamad said...

Kpm ni klu nk smbung dgree snng x ? cthnye klu sy ambk dip akaun t nk smbg dgree kne tmbh lagi 4thun ea ? Bkn tmbh lgi 2 thun ke ? Risau la plk psal ni

Iqa Zulaika said...

@Aszmira Mohamad
kalau bab degree akaq xpastilah diq

nabila cyrus said...

@Iqa Zulaika Ohh kay kay. Hee. Akak nih dah abis study ke? Abis sekarang akak tengah kerja he? Course logistic nih senang tak dapat kerja?

Iqa Zulaika said...

@nabila cyrus

yup tgh kje. tapi kje bukan d bidg logistics.. hehe.. bhgian log memg byk sgt kerja. kerja dia sgt meluas. sebb dia more on transport. how to handle trasportation. and more on mode of transportation..

Kjekk said...

Akak, lepas habis habis belajar dip logistic macam mana nak sambung degree? Boleh ke sambung degree?
Bidang kerja meluas tak? Contoh kerja?

Sorry banyak persoalan.

zul said...

@Kjekksy bakal ke kpm tahun 2013..sy kena masok dlm PERSEDIAN 6BULAN DULU..sy nk tanya kak memang kat si2 belajar english full ka..1lg nk tanya lepas kat diploma kat si2 kak kerja teros ka???

zul said...

salam kak sy pelajar baru di kpm,org kedah..sy kena masok PESRSEDIAAN dulu sbb english syg D spm,sy nk tanya kak memang kat situ english full ka..1 lagi lepas kak habis diploma kak kerja teros ka?kalu kak sambung belajar kak sambung mana

Anonymous said...

kak saya bakal pelajar di kpm 2..sy nak tanya sy ni masuk PERSEDIAAN dulu sbb english lemah..adakah dkat si2 memang belajar english fuul..1lag lepaz kak habs diploma si2..kak kerja teroz ka?kalu kak sambung belajar kak sambung mana?

zul said...

kak saya bakal pelajar di kpm 2..sy nak tanya sy ni masuk PERSEDIAAN dulu sbb english lemah..adakah dkat si2 memang belajar english fuul..1lag lepaz kak habs diploma si2..kak kerja teroz ka?kalu kak sambung belajar kak sambung mana?

Anonymous said...

jubah boleh pakai tak?

Iqa Zulaika said...

klau pergi klas kena pkai baju kurung dear

Anonymous said...

Salam kak. Saya bakal masuk kpmbp sesi januari 2014. Saya nak tanya lah. Saya asal kota tinggi je n boleh tak hari sabtu ahad balik rumah ?

Anonymous said...

Salam kak. Saya bakal masuk kpmbp sesi januari 2014. Saya nak tanya lah. Saya asal kota tinggi je n boleh tak hari sabtu ahad balik rumah ?

nur nadia said...

Akak,klau dpt pointer 3.7 keatas,pluang nk further kt oversea tinggi x?

nur nadia said...

Akak,bidng logistik,kalau dpt pointer 3,5 keatas.agk2 tinggi x posibility nk further ijazah kt oversea?

nur nadia said...

Akak,klau dpt pointer 3.7 keatas,pluang nk further kt oversea tinggi x?

nur nadia said...

Akak,klau dpt pointer 3.7 keatas,pluang nk further kt oversea tinggi x?

izza nazira said...

assalamualaikum..
sy nk tnye psl asrama di kpmbp ni..
pelajar blh tinggal asrama hingga ke sem 3 atau sem 5.??

Anonymous said...

salam kak, sy nak tanya kalo amik course ni mmg keje bhgn transportation je ke?

Syahmi Zaludin said...

Kalau nak info terbaru tentang Kolej Profesional MARA Bandar Penawar, boleh singgah blog saya =)

http://syahmizaludin.blogspot.com/2014/05/pengenalan-kolej-profesional-mara.html

Salam kenal dari saya, Setiausaha Agung Majlis Perwakilan Pelajar KPMBP 2014

Copyright@Segala Yang Tercatat Adalah Hak Milik Iqa Zulaika