Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah. Hargailah setiap detik dalam hidup kita..

Wednesday, March 21, 2012

SIAPA ADA PETUA NAK HILANGKAN BATUK DAN SELSEM

Views
                                                                   Assalamulaikum....

Dah 3 hari iqa selsema ok. xtahu la kenapa di jangkiti virus ini. iqa pun tak suka tau. Benci SELSEMA!!
kenapa iqa benci selsema??? sebab bila iqa selsema, iqa tak boleh nak bernafas. Dan apabila iqa xley nk bernafas, iqa susah la nak tidur. Dan  apabila iqa susah nak tidur, iqa mesej la pakwe iqa. hehe..
Banyak sangat la perkataan dan kat situ.. Tapi dia tak reply pun sebab dia tidur. Cian iqa tau..




Kalau korang ada apa2 petua, kongsi lah ok??? Sharing is caring.. Sudah berapa banyak ubat iqa makan, tapi tak sembuh2 jugak. Iqa makan ubat yang che mat bagi, makin teruk la. Haish, tak leh jadi ni. Setakat ini sudah 2 orang berjangkit dgn iqa. cian budak opis iqa. Jgn marah ye korang. Bukan iqa pinta sakit begini.. Ish2, cam lagu lak.

Alhamdulillah sebab esok iqa da cuti. nk tengok tak rupa iqa happy bila dapat cuti??
hehe.. seperti gambar di bawah ini.. melompat2 seperti monyet mendapat pisang. hehe.




Kalau sihat, seronoklah cuti. nk tau sebab apa?? sebab iqa boley kuar jalan2, shoping. Best sangat2.
perkara paling indah bagi iqa adalah membeli barang2 yg iqa suka. Indahnya hidop kan.
Apa yang kita impikan, semuanya kita dapat. Indah betol hidup kan. Tapi perkara yang paling Iqa suka adalah makan dan tidur. Sebenarnya tu adalah orang yang pemalas. hehe

Sebenarnya, benda yang iqa paling nak adalah Rumah. Rumah adalah tempat untuk kita berlindung.
Tanpa rumah, kita tidak boleh berteduh. Rumah merupakan aset yang paling penting, Kalau kita nak beli harta, kita kena ada rumah dahulu. Iqa mengimpikan rumah yang sangat besar. Tahu x kenapa?? Bukan untuk menunjuk2, tapi... Iqa nak bawak mama n adik2 iqa, tinggal dengan iqa.
Sangat seronok kalau  1 family boley berkumpul ramai2. Sangat merindui detik tersebut..
Tadaa..



itulah rumah impian iqa.. Impian je tu. Iqa letak gambar tu dekat timeline Facebook iqa.
Apabila iqa bukak fecebook, iqa akan melihat rumah tersebut. Dan di hati terdetik," Aq akan memiliki rumah tersebut 1 hari nanti",.. Amin.. smoga impian iqa untuk memiliki rumah tersebut akan tercapai.
kawan2 doakan ya. Iqa pun akan doakan korang jugak k.

Sampai di sni sahaja celoteh iqa. Walaupun lari tajuk sikit.. ( padahal dah lari banyak tajuk da ). hehe.
pape pun thanks sebab sudi baca celoteh iqa yang panjang lebar ni.. hehe.. kalau korang ada tips, kongsi la dengan iqa k. Cian iqa,..

Korang jangan nakal2 tau..
bubye..
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Iqa!Like Kalau Suka!

3 Gadis & Teruna Yang Sudi Komen Blog Iqa:

✿Gucciey Lavender✿ said...

alolo . ksiannn .. hehe .. semoga cepat sembuh .. :D

Senorita Ara said...

pegi jumpa dokter.. makan ubat.. kena ambik antibiotik..

iqa zulaika said...

Thanks bab doakan Iqa k. Hope korang pun sentiasa sihat dan di Lindungi oleh Allah k

Copyright@Segala Yang Tercatat Adalah Hak Milik Iqa Zulaika