Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah. Hargailah setiap detik dalam hidup kita..

Wednesday, April 27, 2011

1001 KISAH DI KPM BANDAR PENAWAR

Views
ZAMAN  PIP (Preparatory Intensive Program)

waktu ( baru habis klas)


Masa tu jam menunjukkan pukul 12.30 T/hari. Baru habis klas sir rasyidy. sedang leka berjaln2,smbil melangkah ke dlm longkang. Tibe2, kaki termasuk ke dalam longkang. Apa lagi dgn badan2 skali la masuk. kat tgn kanan pgg nasi lemak. Tgn kiri pula  memegang air milo. Lalu air milo tersebut tumpah atas muka.. mwahaha.. Iqa pndg kat blakang, ada budak tu menjerit.. "Astghafirullahalazim!!!".relax2. i'm ok.. di dalam hati Iqa berkata, ."jgn la budak2 tu cam muka Iqa.. haha...

SEMESTER 1..

waktu ( tengah malam)

Time tu Iqa tgh tidur. Ada seorg EX roomate iqa  yg xsedar diri ni dia amik enset Iqa snyap2. Masa tu Iqa tgh tdo. Dia ingt Iqa xtau ( aku xtdo lagi tau mase tu tau!!).. keesokkan paginya Iqa tgk enset Iqa macm pelik je.. xdgr pun bunyi caller ringtone citer purity.. enset Iqa rosak kot.. baru Ingat  ingat smlm ada sekor makhluk tuhan tu ambil  enset Iqa senyap2..  Enset kami mmg sme..( actually enset tu dia pinjm dari kawn dia, enset dia rosak!).. Iqa tahu dia tukar enset Iqa  dgn kwn dia.. Sbnrnya dia da jatuhkan enset kawan dia. pastu enset tu rosak. N  then dia tukar dgn dengan Iqa. Ngeknye org. iqa bg tahu pkwe Iqa, si (A).. Iqa pun msg budak junior bilik Iqa tu. Iqa tanye dia tukar handset ke?? Mati2 dia nafikan tau. Dia balik pas tu kami gadoh. Ala, mana ada manusia nk mengaku klau dia wat slh kan??  Iqa paksa dia tukar handset Iqa balik. Dia tukar smule enset tu dgn Iqa. Bab Iqa ugut nak bagi tahu Pengarah. Baru Iqa puas hati. Berani kerana benar k.. Budak tu sekarang da xda, sebab dia tak lulus PIP. Kat Kolej ni, kalau tak lulus PIP, tak boley nak sambung DIPLOMA. Tu la, time orang lain blaja, dia  asyik myspace je( waktu tu myspace famous tau)..  Siti Hajar kau tahu kan spe yg aq maksUdkan tu??? 

JULAI 2009...

Ex Iqa turun kat Johor buat  pertama kalinya..before this Iqa  juz jumpa dia kat kl, sbelom Iqa tinggal kat Johor ni Iqa tinggal kat KL. Dia msg Iqa, ''klau abg smpai kat stesen bas,  n ayg xsmaspai lagi, abg merajuk. Cepat2 Iqa bangun n mandi. Iqa memakai baju kurung yg berwarna pink.( skrg baju tu da xda, da terbakar dek iron durjana!!).. Seronok nye dapt jumpa pkwe, kami pergi jln2 kat desaru.. seronok tau.. da lme tak jumpa..

2 week after that..

kami berpisah, sbb Iqa jahat. Sejak Iqa couple dengan dia, Iqa asyik mintk putus. (smpai skrg  Iqa merana dgn pepisahn ini). MAybe tak da jodoh kot..  Alright,  Iqa redha. Masa tu 3 hari Iqa menangis tnpa henti. Pergi kelas tanpa memakai sebarang  bedak. Muka pucat je (org pts cinta la katakan..


Sebulan lepas tu..


Iqa baru knl Ifa. Masa tu kat pantai desaru . Dalam beberapa minit je kami da rapat n Iqa rasa dia 1 kepala dgn Iqa  coz kami sme2 org ganu kan.. Dan  kami berkawn smpai skrg. Ifa baik tau. Iqa  tak pernah jumpa org sebaik dia. Nanti LI pun Iqa nak dgn dia.. dia pun nk dgn Iqa jew..hehe.. mak bapak dia pun cm family aq sendiri.. Ifa ckp Iqa ni permah..hehe.. well2, u  know me..

Sem 3...

Actually sem ni baru Iqa roomate dgn Ifa tau.. hehewaktu( petang)..

                          Masa tu Iqa tengah nyenyak tidur.  Tibe2 Ifa menjerit, "akaq!!!". Iqa terpinga2. Masa tu monyet durjana da msuk bilik Iqa, dan Iqa tgh mamai waktu tu.. Dalam  hati  Iqa berfikir nak lompat sliding door ke nk kwluar ikut pintu. Nasib baik otak Iqa tengah waras masa u.  Iqa pun berlari n melomapt atas katil ifa( Iqa  lompat ats laptop ifa sekali).. dengan rambut yg serabai. Dapat  tak korg bygkan wajah Iqa  time tu??? hehe.. Iqa beraksi ala Jackie Chan gitu.. hehe.. Ifa baling kasut kat monyet tu. Padan muke monyet tu . Sakit la tu kna baling dengan kasut. Sebelum binatag tu keluar, dia sempat CILOK  ifa punya Nutella. Kesian kat  Ifa, da la Nutella tu baru beli..  


                              After a month gak la monyet tu masuk  lagi dalam bilik Iqa. Masa tu Iqa  tengah mam nasi dgn ikan. (ikan is my favourite ok!). hehe..Iqa  dengan budak bilik lari keluar. Turn Iqa  melepasi pintu,  Iqa terus tutup pintu. Zira masih ada kat dalam bilik tau.  Iqa terlupa yang dia ada kat dalam bilik lagi. Masa tu Iqa takut sgt. Iqa terus tutup pintu.   . Zira pun berjaya kuar dari situ. 1st monyet tu dtg tmpat Iqa.  Dalam hati Iqa berdoa jgn la dia amik makanan Iqa. Dari pg Iqa xmam apa2 pun tau!. Akhirnya binatang tu  amik mkanan Iqa. Kurang ajAr punya monyet. Ada ubi ada btas, kAlau aku jumpa ank kau,  aku akan bunuh. Geram punya pasal.. Pasal mak monyet tu, anak dia jd mangsa... 


SEM 4


                              Sem ni Iqa tak dapat 1 bilik dgn Ifa coz kami lmbat Hantar nama. dah puas merayu nk 1 bilik, tapi tak dapat..


1 month before final exam..
Masa tu sebulan juga Iqa tidur kat bilik Yana dengan Dila. Mase tu kat dalam bilik ada Iqa, Yana n Hajar.  Kami 3 org je. Iqa pun tak ingat time tu kami buat apa. Tapi yang pasti masa tu monyet masok bilik Yana. Kita org terkejut  la. CubA korag bayangkan eyh, 3 orang berebut pada 1 pintu. Pintu tak terbuka2. Monyet tu perhatikan je kelakuan kami. Agaknya kalau makhluk tu ada otak n hati, da lame makhluk tu ketawa berdekah2.  Bila ingat balik, kelakar pun ada. 


Sem 5.. 


Masa tu Iqa  tengah leka berfacebook. Iqa sorang je dlm bilik. Yang lain semua turun dewan dgr ceramah. Iqa ni bab dgr ceramah malas sikit. Bosan la dengar  benda yang sama tiap tahun. ( Jangan jadi macam iqa k) hehe. Bilikku telah di gegar oleh warden. Dia tanya kenapa tak turun. Iqa ckp, tengah buat  assingment. Dia tak tahu yg sebenarnya Iqa  tengah online fb. Warden berkata, "sy nak awk turn skarang", Hmm terpaksa la turun. Actually bukan aq sorang je tau. Ada juga budak kelas Iqa yang lain.    Kebanyakkan yang tak turun adalah pelajar sem 5. Maklumlah kami kan senior.. hehehe.. 


                                  Sekarang jam menunjukkan pukul 7.20 pagi. Iqa da tak larat nk menulis lagi. Actually banyak lagi yang Iqa nak cerita pasal  sem ni. Iqa ngntok la. Iqa tersedar tadi pukul 4.50. Tak boleh nak tidue semula. Tadi sampai Kolej pukul 12 lebih kot. Malam tadi budak2  akhir sem 5 ada Farewel dinner kat hotel New York. Best tau makanan dia. Yang penting Iqa makan 5 ekor udang yg gemuk2.  sedap sangat . Yang paling best time ambil  gambar dgn membe.. Nanti lepas dorang keluar  KPMBP ynag tercinta ini, pasti Iqa akan merindui mereka sume.. lebih2  lagi Hajar n Yana.. korg jgn lupa aku sudahla ok...)

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Iqa!Like Kalau Suka!

2 Gadis & Teruna Yang Sudi Komen Blog Iqa:

DhiraFauzi™ said...

xleh lupe kejadian monyet msuk bilik tuh..
dah la time tu korang sume dh lari,zira je xlari!
dok berduaan dengan monyet.. hahaha!

iqa zulaika said...

haha.. iqa mintk maaf sgt coz iqa tutp pintu..
iqa takot monyet tu terkam muka iqa..
xterfikir lak zira ada kat dlm.. haha

Copyright@Segala Yang Tercatat Adalah Hak Milik Iqa Zulaika