Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah. Hargailah setiap detik dalam hidup kita..

Tuesday, April 19, 2011

DERMA DARAH OH DERMA DARAH

Views
pada mulanya aq sgt gembira apabila mendengar berita bahawa ada kempen derma darah di kolejku ini.. dgn muka yang ceria dan gembira, aq tersenyum sendirinya... gila ke aq nie.. hehe.. sebenarnya aq ske wat amal kebajikan ni.. aq harap org yg dapat darah aq sebelum ini akan gunakan darah aq dengan sebaiknya. lgpun mana la tahu 1 hari nnti darah aq xcukup, kna tmbh darah ke an.. aq ley dapat darah org lain sbg ganti.. tp perasaan gembira aq hilang selepas di beritahu aq xdpat derma darah.geramnya aq waktu tu!!! alasan yg nurse tu bg sgt xmunasabah.. nk tahu knp??? dia ckp,"awk xdatang period lagi. dia kna 5 hari sebelom datng period baru ley derma. lagipun kami xmahu perkara lain terjadi". dengan panjg lebarnya berkata.. aq hanye mampu tersenyum. dia xtahu dlm hati aq maki dia. cik tam berkata," ha awk da selamat derma darah ya??". aq ckp" sy xley derma darah la". terus aq balik kebilik dgn muka yg masam mencuka.. pergh, bapak geram aq waktu tu..
aq pos kat wal aq.hari ini sy sgt2 mara... da 2 thn sy menunggu utk derma darah. tp td nurse tu ckp ay xley derma... alsan yg dia bg sgt xmunasabah.. geramnya!!! bape saat kemudian ada seorg lelaki yg xpernah comment wall aq berkomen,sbr2 xdapat hari ini ada hikmahnya.. hmmmmm... apa hikmah di sebaliknya kan???? k la aq nk berfikir apa hikmah di sebalik aq xdpt derma darah ni.. bygkan 2 thn berturut2 aq xdpt derma darah.. thn lepas mase org derma darah tu datang aq pergi lwtn ka AIR ASIA.. hmmmm... mmg berhikmah betul laa..
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Iqa!Like Kalau Suka!

2 Gadis & Teruna Yang Sudi Komen Blog Iqa:

fuuyooh said...

salam kenal.. hehe.. n follow blog awak..
Fakta-fakta yang cilake

iqa zulaika said...

waalaikumussalam..
thanks coz follow..
awk knl sy ke??

Copyright@Segala Yang Tercatat Adalah Hak Milik Iqa Zulaika