Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah. Hargailah setiap detik dalam hidup kita..

Saturday, June 23, 2012

TEMPAT YANG MESTI ANDA KUNJUNGI APABILA KE KOREA

Views

 
 Siapa kat  sini pernah pergi korea angkat kening macam the rock skunk! kih3. Bila kita bercerita pasal korea, tentu korang akan terbayangkan drama korea yang best2 n para pelakon yng ensem dan cantik2 kan. Iqa ni minat giler tau dgn drama korea. kdg2 smpai nangis sorang2 kerana sgt touching dengan jalan ceritanya. Yang paling iqa tak ley lupa, iqa sanggup ponteng koko kat skola sebab tak nak terlepas tengok citer korea. Iqa mmg tak minat koko n bersukn ok! Kalau time ada koko tu  kan slalu bagi alasan sakit perut n buat2 batuk dekat dpn cikgu disiplin. Cikgu disiplin pun lepas la. Pandai tak Iqa menipu?? Tu masa skola la. Memang nakal skit. Tp iqa da besar . Xmow nakal2 lagi. 
 
Untuk pengetahuan korang, Korea terbahagi kepada  dua bahagian selepas berlaku perang dunia ke 2. Iaitu Korea Utara dan Korea Selatan.  Korea Utara adalah sebuah negara yang hanya mempunyai 1 parti. Manakala Korea Selatan adalah sebuah republik presiden. Yang memisahkan kepada dua buah negara ini adalah politik yang berbeza. Tapi cara hidup dan adat resam meraka masih sama. Kalau iqa nak cerita psl korea ni pnjg sgt. Takut korang bosan lak kan. So better iqa tunjuk tempat2 yang menarik di korea je k. Mana tahu pas ni ada di antara korang yang nk pergi Korea. So juz perlu cari je tempat yang menarik utk d lwati. Senang kan??

Namsan Tower, Seoul
 

 
Nami Island-
 
Ni lah tempat yang iqa nak pergi sgt kat korean. Oleh kerana musim sejuk, so tak dptlah nk tengok pulau nami. But i love winter!




                                                                 Cheonggae Stream
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 Gwanghwamun Plaza
 

 

 

 
 Namdaemun market & stadium
 

 
 

 
63 Building & Han River Park
 
  
 

 
Kyongbuk Palace
 
 
 
Lotte World Theme Park
 
Ini merupakan tempat pengembaraan drama Stairway to heaven
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
Myeongdong Shopping Street
 
 
 
 
 
Itaewon Street & Seoul Muslim Mosque
 
 
 
 
 
 
Banyak  betul tempat yang menarik dan cantik2 kan. Iqa pun tak sabar nak kumpul duit nk pergi sana. Kalau boley sebelom kawen nak pergi sane dulu. Mintak2 lah doa iqa di makbulkan. Amin.
 
 
Credit to TheRotiKacang  n KoreaTour
 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Iqa!Like Kalau Suka!

10 Gadis & Teruna Yang Sudi Komen Blog Iqa:

SychaIrra Lolita said...

cantiknye :) Irra pun tringin sangat nak pergi korea, bestkan kalau dpt pegi .

SychaIrra Lolita said...

cantiknye :) Irra pun tringin sgt nk pegi . bestkn kalu dpt pegi

Iqa Zulaika said...

pemandgn kat korea mmg sgt cantik tau. best sgt klau dpt pegi dan amik gmbr. Nak rasa gak mknn dia cmne. tp ada sesetgh yg halal jela yg kita ley rasa.

zizie said...

seronoknya!!! nak pergi!!

Iqa Zulaika said...

jom lah.. :)

Eka heriyansah said...

keren cool :D Follow back me Eka Heriyansah

run aziluz said...

wahhhhh tunggu duit banyak lahhh baru saya boleh pergi huhu

by the way, saya datang sini nak promot zine sayapatah #2 saya yg haritu tu da event (projek sayapatah 2). baru print. dah boleh kalau nak trade / beli. boleh promokan? haha thanks. info ada kat blog (aziluzdanhidupnya(dot)blogspot(dot)com. thanks. hoho.
sorry saya mengada. jangan lempang saya.

Iqa Zulaika said...

Klau ada mse nnti sy tolg promo kan k.. :)

Delimasari said...

insyaallah akan terjah ke sana next year

Iqa Zulaika said...

Wah, yeke.. Bestnya.. Jgn lupa bg kita ole2 dr korea ok.. Hehe..

Copyright@Segala Yang Tercatat Adalah Hak Milik Iqa Zulaika