Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kehidupan adalah sesuatu yang sangat indah. Hargailah setiap detik dalam hidup kita..

Sunday, October 7, 2012

CARA UNTUK MENGETAHUI GAMBAR KITA TELAH DI CURI .

Views
                                                           Assalamualaikum.....

Pernah tak korang hadapi situasi di mana ada orang guna gambar korang kat facebook dia?? Ataupun gambar tersebut telah  di edit oleh korang, tapi bila ckp dgn orang tu, dia ckp tu gmbr yang dia edit?? Pernah x?? Almaklumla, korang kan cantik n ensem semuanya. So dia curi lag gambar korang letak kat facebook dia. Mungkin orang tersebut secret admirer korang ke....

                              Tapi berhati2 lah yew. Sebab kita pun tak tahu hati manusia ni. Macam2 boley jadi sekarang. Mne kita tahu kan. Contohnya orang tu da lame syok kat kita. Bila kita tolak cinta dia, kalau orang tu jahat, guna gambar kita dia boley bomohkan.. 

Takotnya kalau perkara macam tu berlaku kan... Iqa cuma boleh ckp supaya hati3 je. Kalau gambar yang seksi or tak pakai tudung tu, tologlah jgn upload yew. Kalau kena hack, dorang boley curi n sebarkan.. Spe yang malu???  

Ok lah, iqa pun x mau membebel panjg. Meh iqa tunjukkan cara macam mana kita nak tahu orang curi gambar kita..
   

                     Sebelum tu, korang kena pergi dulu ke website ini.INI
..



Ok sekarang korang nampak tak 'Upload your image' dengan 'Enter image address' ..Korang kena pilih  salah satu daripada dua tu . Sama ada nak upload ke , atau nak masukkan url image url korang.. Then korang tekan laa search .. Tunggu sampai dia abis loading..

Ada tak keluar gambar orang yang curi gambar korang tu?? Pergi sound sikit. X malu ke curi gambar orang.. Hik2, jadi batu api lak..

Sampai di di sini sahaja tutorial iqa pada hari ini.. Kalau dapat orang yang curi gambar korang tu, komen kat bawah yew.. x jumpe pun kena komen gak.. hehe..... 

Wassalam...





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Iqa!Like Kalau Suka!

2 Gadis & Teruna Yang Sudi Komen Blog Iqa:

Ammelia Yusoff said...

hehe.. tak check pun tp kompem takde rasanye

Iqa Zulaika said...

Hehe.. Try jela check. Mne tau ada.. :D

Copyright@Segala Yang Tercatat Adalah Hak Milik Iqa Zulaika